De Zonnewijzer
Home>Nieuws>Geloofsweek groep 7

Geloofsweek groep 7

dinsdag 9 mei 2017

 

We zijn op donderdag 16 maart met groep 7 naar de Emmanuelgemeente in Deventer geweest. Deze grote kerk staat in Keizerslanden aan de Koningin Julianastraat.

Gezien de korte afstand konden we er mooi heen op de fiets. Bij de kerk aangekomen werden we ontvangen door Edith, één van de voorgangers van de kerk.

We hebben een uitgebreide rondleiding door de kerk gehad. We begonnen in de grote zaal waar de kerkdiensten gehouden worden. Eerst keken we even bij het lichtpaneel waar het licht en de projector bediend worden. Toen gingen we kijken op het grote podium waar onder meer het drumstel en de microfoons stonden. Giel heeft zelfs een stukje mogen drummen!!

Dat de Emmanuelgemeente een moderne kerk is werd nu wel duidelijk!

Hierna bekeken we nog wat kleinere zaaltjes in het gebouw waar de jongere kerkgangers bijeenkomen, van de jong volwassenen tot de kleuters.

 

Na afloop hebben we nog wat gedronken in de kantine van de kerk en gingen we weer terug naar school.

Op school hebben nog wat filmpjes bekeken van de Emmanuelgemeente. Waar ze voor staan, hoe een dienst eruit ziet en over de opening van het gebouw.

Omdat we deze week in de klas ook aandacht aan de verkiezingen besteed hebben, zijn we met de standpunten van de verschillende christelijke partijen nog even verder ingegaan op de uitgangspunten van de partijen met betrekking tot het geloof.