De Zonnewijzer
Home>Nieuws>Hallo allemaal,

Hallo allemaal,

woensdag 4 oktober 2017

Welkom op de pagina van groep 3. In onze groep zitten 12 kinderen, 7 jongens en 5 meisjes. Op maandag, dinsdag, donderdag en vrijdag staat juf Marion voor de groep en op woensdag juf Nicole. De eerste vier weken van het schooljaar zitten er al weer op.

De eerste drie weken hebben we gewerkt aan het thema  ‘De nieuwe groep’. Hier hebben we geleerd hoe alles werkt in groep 3, maar hebben we elkaar ook beter leren kennen. Zo hebben alle kinderen een keer de IK-doos mee naar huis gekregen. In de IK-doos mochten de kinderen spulletjes stoppen over zichzelf en dit de volgende dag presenteren aan de andere kinderen in de klas. We hebben elkaar hierdoor een stuk beter leren kennen. Zo weten we nu van elkaar wat ons favoriete eten, boek, speelgoed en knuffel is. Eén van de kinderen had zelfs een echte kikker meegenomen in zijn IK-doos! Dat was natuurlijk wel heel bijzonder.

Naast het elkaar beter leren kennen hebben we natuurlijk al veel geleerd. Zo hebben we verschillende letters leren lezen, maar ook de schrijfletters leren schrijven. Met rekenen hebben we allerlei telopdrachten gedaan. Vorige week hebben de kinderen verschillende spelletjes gedaan tijdens het rekencircuit. Dit vonden ze erg leuk!