De Zonnewijzer
Home>Nieuws>Sinterklaas is in het land.

Sinterklaas is in het land.

dinsdag 29 november 2016

Sinterklaas Kapoentje, gooi wat in mijn schoentje…………

Vanochtend in het schemerdonker vonden de kinderen van groep 3 hun eigen gemaakte papierenschoentjes gevuld met strooigoed. En een heuse polswerpbal. Wat een verwennerij. “Mogen we echt ook al snoepen van de pepernoten, juf?”. Natuurlijk voor deze ene keer mag dat best al zo vroeg in de ochtend. Annick had via een brief in haar schoen Sinterklaas toch echt verzocht niet weer de Rommelpiet te sturen en daar had Sint zich ook aan gehouden. Ditmaal bezocht de Paardenpiet de Zonnewijzer en had hij voor alle kinderen een kaart achter gelaten met Americo erop en Piet had voor iedereen iets persoonlijks op de kaart geschreven. We kunnen al heel goed lezen dus dat was wel erg leuk.

Het tempo passen we ook een beetje aan deze gezellige, maar ook drukke tijd. We werken gewoon door (Lijn 3 is in het thema; Op wielen en dat sluit eigenlijk wel leuk aan bij Sint) maar er is ook veel tijd voor creatieve opdrachten en de hoeken die nu ook in Sinterklaassfeer zijn ingericht. Zo kunnen alle pieten oefenen in de inpakhoek en zijn er al hele mooie stoomboten gemaakt van de Kapla en de Knexx. De jongens vonden dat Sint ook wel eens toe was aan een snellere variant en zo waren er ook een aantal speedboten te bewonderen. Een Sinterklaasmuziekje op de achtergrond en de sfeer is compleet. We volgen dagelijks een herhaling van het Sinterklaasjournaal van de dag ervoor en we oefenen liedjes voor het optreden voor Sinterklaas op 5 december.

De kinderen genieten, wij als juffen ook! Dat alles willen we jullie als ouders ook niet onthouden dus hierbij enkele foto’s met een sfeerimpressie van het heerlijke stel.