De Zonnewijzer
Home>Nieuws>Technobiel

Technobiel

dinsdag 18 december 2018

Technobiel

Op vrijdag 11 januari komt de Technobiel weer naar onze school. De straat langs school (Swedera van Runenweg) wordt hiervoor afgezet. Het is een hele mooie truck waarin kinderen allerlei technische opdrachten kunnen doen. De truck is bestemd voor de groepen 5 t/m 8. De andere groepen hebben een reguliere techniekmiddag.

“De Technobiel is een mobiele experimenteerruimte waarin leerlingen, die voor de keuze van vervolgonderwijs staan, op allerlei manieren van techniek kunnen proeven.

De Technobiel telt twee verdiepingen waar van alles onderzocht kan worden en is bedoeld voor leerlingen uit de bovenbouw van het basisonderwijs en voor de eerste klas van het voortgezet onderwijs. Op de eerste verdieping kunnen kinderen onder andere ontdekken hoe een transportband werkt en hoe ze vliegtuigjes kunnen laten vliegen door er met licht op te schijnen. Maar ook zijn er de laatste technieken te vinden, zoals Augmented Reality (AR). Met AR-technologie kun je iemand anders op afstand mee laten kijken en werken. Hoe dat werkt? Ervaar het als je de vijf storingen in de Cv-ketel moet oplossen! Onze aap BITO, die graag lang onder de warme douche staat, hoopt op jouw kennis en inzicht. Een verdieping hoger komen de kinderen in een echte experimenteerzone terecht waar ze verschillende technische proefjes kunnen