Peuterspelen

U kunt uw kind inschrijven voor Peuterspelen via deze link.
Middels de ondertekening van het contract gaat u akkoord met de algemene voorwaarden.

Ouder Login Peuterspelen

Informatie peuterspelen

Op 1 april 2021 is de Zonnewijzer een Kindcentrum met een doorgaande leerlijn van 2 tot 12 jaar. Naast dat we binnen onze eigen Kinderopvang al BSO aanbieden, bieden we vanaf 12 april ook peuterspelen aan op de maandag, dinsdag, woensdag en vrijdag van 8.30 uur tot 12.00 uur. We hebben plek voor 16 kinderen per ochtend.

Kindcentrum de Zonnewijzer wil de ontwikkeling van jonge kinderen bevorderen door hen in groepsverband samen te brengen onder deskundige leiding. Kinderen leren in een grotere groep met andere kinderen omgaan. Er wordt gespeeld met verantwoord speelgoed en de peuters experimenteren met verschillende materialen.

In een periode van ruim 2 jaar, die voor de ontwikkeling van peuter naar kleuter bepalend is, proberen we bij te dragen aan de sociale vaardigheid, motoriek, taalontwikkeling, zelfstandigheid en de creativiteit van de peuter. Peuters krijgen bij ons de ruimte om lekker te spelen en zich op hun eigen niveau te ontplooien. Wij werken binnen het peuterspelen met de methodiek van Uk en Puk.

De werkwijze op de groepen is gericht op het creëren van een sfeer van veiligheid, structuur en geborgenheid te creëren, een klimaat waarin de kinderen zich thuis voelen. Door de combinatie van vrij spelen en gerichte activiteiten worden kinderen in hun ontwikkeling gestimuleerd. Bij activiteiten staat het plezier voorop.

De prijzen:

Peuterspelen uurprijs: € 9,50

De algemene voorwaarden zijn te vinden onder de beleidsdocumenten.