Nieuw ouders

Nieuwe kinderen in de kleuterbouw

Als uw kind bij ons staat ingeschreven, dan krijgt u een maand voordat uw kind 4 jaar wordt, bericht van ons. U ontvangt dan ook een entreeformulier waarop een aantal vragen staan over de ontwikkeling van uw kind. Wij vinden het namelijk heel belangrijk om de begeleiding van uw kind vanaf het begin zo goed mogelijk te laten verlopen. Ook wordt dan een afspraak gemaakt naar aanleiding van het ingevulde formulier. Het is daarnaast de gewoonte dat elk kind voordat hij/zij 4 jaar wordt een aantal dagdelen komt wennen. In praktijk houdt dit in dat uw kind twee weken lang elke ochtend meedraait.

Tijdens deze wenperiode vullen de ouders en de leerkracht samen de checklist in. In de eerste maand nadat uw kind 4 is geworden zal de leerkracht, na overleg, een huisbezoek plannen.

‘Wij vinden het heel belangrijk om de begeleiding van uw kind vanaf het begin zo goed mogelijk te laten verlopen.’

Nieuwe kinderen in andere groepen

Wanneer kinderen vanwege een verhuizing of een andere reden bij ons op school komen, zoekt de directeur eerst contact met de huidige school. Dit om een goede overdracht te garanderen. Wanneer er wordt overgegaan tot inschrijving op De Zonnewijzer zal er een onderwijskundig rapport worden opgevraagd bij de voorgaande school. Zo zijn we beter in staat de overgang van uw kind zo soepel mogelijk te laten verlopen.

Rondleiding door de school

Bent u nieuw als ouders en benieuwd naar onze school? Neem contact op met directeur Nanneke Pol. Zij leidt u graag rond en vertelt u alles wat u moet weten.

Bel naar: 0570-591588 of mail: n.pol@varietas.nl

Of wilt u uw kind gelijk inschrijven? Klik dan hier!

Aannamebeleid Gemeente

  • *
  • *